Abortus waar?

Waar kun je abortus doen?

De abortus kliniek in Nederland voert de abortussen uit; zij verdienen hier hun geld mee. Zij geven ook advies en noemen dit abortus hulpverlening. Maar is hun advies wel objectief als zij hun geld verdienen met het uitvoeren van een abortus?

De abortuskliniek

De abortuskliniek heeft diverse methoden om een abortus uit te voeren, lees hierover meer op de pagina over abortus.  Zij verdienen geld met abortussen en willen graag zoveel mogelijk abortussen uitvoeren. De abortus kliniek biedt geen hulp voor de depressies, schuldgevoel en het verdriet achteraf bij moeders.

Is een advies door de abortuskliniek een objectief advies?

Als je nadenkt over een abortus dan sta je vaak onder druk. Je bent vaak niet in staat om de gevolgen van een abortus te overzien door de spanning die je al hebt. En daarnaast gieren de hormonen door je lichaam. Stap je in zo’n situatie naar een abortuskliniek en je vraagt hen om advies, houd er dan rekening mee dat zij een advies geven, wat in hun eigen belang is. Het is namelijk hun werk om abortussen uit te voeren; zij verdienen hier geld mee. Helaas worden bepaalde zaken die wel heel belangrijk zijn je niet verteld. Zoals de mogelijkheid om je kindje te adopteren of dat er (financiële) middelen aangeboden worden door stichtingen die zich voor jou en je kindje in zetten. Maar bovenal zullen ze je niet echt laten zien wat er met je kindje gebeurt en hoe het kindje er al uit ziet. Zij hebben het over een klompje cellen, weefsel, een foetus of een boontje. Maar in werkelijkheid is het een echt kindje, al na 5 weken klopt het hartje….

Bekijk de echo

De meeste vrouwen staan onder druk als ze nadenken over een abortus. Dat is vaak omdat de partner of familie niet achter de zwangerschap staan. Of dat er omstandigheden zijn zoals alleenstaand zijn of zonder werk zitten. Als er dan te snel voor een abortus wordt gekozen zal het besef pas achteraf komen wat er is gebeurd en is de kans op psychische of relationele problemen heel groot.

Wat te doen bij ongeplande zwangerschap?

Hoe je situatie ook is, er is meer dan een abortus. Ga niet direct naar een abortus kliniek als je ongepland zwanger bent, maar laat je breed informeren naar andere mogelijkheden. Mocht je toch een kliniek bezoeken, vraag dan specifiek om de echo en kijk naar wat je ziet. Oordeel zelf en laat je hart spreken.

Wat zijn andere mogelijkheden dan een abortus

Vrouwen die een abortus hebben laten ondergaan vertellen vaak achteraf dat ze bij binnenkomst in de behandelruimte enorm verdrietig worden. Eigenlijk willen ze dan geen abortus en willen ze weg, maar doen dat dan maar niet omdat ze denken dat dat niet kan. Maar je kunt altijd stoppen. Als dit gebeurt, sta dan op, loop weg, twijfel niet en laat je niet beïnvloeden door wat anderen zeggen, ren de deur uit.

Abortusartsen kunnen je niet verplichten een abortus te ondergaan

Abortusartsen kunnen je niet verplichten een abortus te ondergaan, dus als je het er niet mee eens bent, vlucht dan weg. Er zijn voldoende andere opties om je kindje wel te laten leven.

Informeer bij ons naar de mogelijkheden.

 

 

Berichtnavigatie